MyProtein
to renomowana brytyjska firma, specjalizująca się w sprzedaży odżywek dla
sportowców, ale nie tylko. Początkiem roku 2015, uruchomiła Polską stronę
internetową:
Dzięki
współpracy z firmą MyProtein,
chcemy
przedstawić Wam kilka produktów z ich bogatego asortymentu.
Impact Whey Protein – to proszek zawierający białko z najwyżej jakości białka serwatkowego.
Białko dostępne jest aż w 19 wersjach smakowych. Impact Whey Protein zapewnia
ponad 82g białka na 100g (suchej masy) przy niskiej zawartości tłuszczu i
laktozy. Jednak wartości odżywcze i waga białka mogą różnić się od siebie ze
względu na smaki. Białko serwatkowe charakteryzuje się najwyższą wartością
biologiczną oraz zawiera wysoki poziom aminokwasów egzogennych i endogennych.
Odżywka białkowa
jest niczym innym jak źródłem białka, podstawowego składnika odżywczego,
zbudowanego z połączonych ze sobą aminokwasów. Impact Whey Protein należy do
białek szybko wchłanianych. Świetnie nadaje się zatem do wypicia jako posiłek
potreningowy – gdy chcemy szybko dostarczyć organizmowi porcję aminokwasów. Białko
jest niezbędne zarówno podczas budowania masy mięśniowej jak i podczas
redukcji.
Do testowania otrzymaliśmy
cztery pełnowymiarowe bezsmakowe odżywki Impact Whey Protein oraz próbki smakowe - biała czekolada, wanilia i
malina, czekolada orzechowa. Wszystkie smaki bardzo dobrze odwzorowują
naturalna postać tych produktów i owoców, sprawiając, że potreningowego shake’a
pijemy z ogromną przyjemnością. Białko przy pomocy shakera bardzo dobrze
rozpuszcza się zarówno w zimnym jak i ciepłym mleko. Początkowo pojawił się
problem z dodaniem białka bezpośrednio do gorącej owsianki, gdyż powstawały gródki,
ale wcześniejsze zmieszanie białka w shakerze, rozwiązało problem. Bardzo
dobrym rozwiązaniem są miarki znajdujące się w każdym z opakowań, które w
prosty sposób umożliwiają odmierzenie zalecanej porcji (w produkcie z olimpu
nad tym nie pomyśleli).
Bezsmakową
wersję białka, możemy dodać do każdej potrawy, bez znaczącej zmiany smaku. Natomiast
w przypadku gdy chcemy uzyskać określony smak białka, możemy użyć flawdropsów.
Flavdrops
– to naturalny aromat do wykorzystywania w niesmakowych produktach. Dzięki wysokiej
koncentracji aromatu, potrzebujemy tylko kilka kropli, aby nadać smak, aromat i
słodycz naszemu posiłkowi. Flavdrops idealnie nadaje się do stosowania wraz z
niesmakowymi suplementami (np. ImpactWhey Protein), koktajlami, deserami itp. A
co ciekawe, nie zawiera kalorii, cukru, węglowodanów ani tłuszczu!
Krople bardzo
łatwo odmierza się i aplikuję przy użyciu pipety zintegrowanej z zakrętką, dzięki
czemu, nie uronimy ani kropelki lub też nie ubrudzimy buteleczki.
Warto również
nadmienić, że flavdrops to produkt naturalny i praktycznie bezkaloryczny. Do
przetestowania otrzymaliśmy flavdropsy w wersji smakowej toffi, poziomka,
truskawka, czekolada i banan. Najbardziej aromatyczne jest toffi. Smakowo
osobiście polecamy właśnie toffi, poziomkę i truskawkę. Jeśli chodzi o aromat
czekoladowy, to jest on bardzo delikatny i trzeba dodać go troszkę więcej, aby
uzyskać satysfakcjonujący smak i aromat.
Under Armour Women's Perfect Downtown Leggings (Legginsy do biegania Under Armour) –
odpowiednie spodnie podczas biegania, to jeden z najważniejszych elementów
ubioru każdego biegacza. Leginsy Under Armour są bardzo wygodne i przede
wszystkim dobrze dopasowane. Nie zsuwają się podczas biegania, a zsuwające się spodnie
lub podciągająca koszulka, potrafią skutecznie zniechęcić do biegania. Dodatkowo
bardzo ładnie leżą i kształtują sylwetkę, a wyjątkowa elastyczność legginsów,
nie krępuje ruchów. Legginsy posiadają system odprowadzania wilgoci, dzięki
czemu odprowadzają pot na zewnątrz, znacząco poprawiając komfort treningu. Kolejny
plus, należy się za technologie anti-odor, która pozwala zachować świeżość
podczas intensywnego treningu biegowego. Spodnie zyskują ocenę 5/5!
Elle Virtue Bar (Ciasteczka) – Małe
zgrabne batoniki, których obecności nie poczujemy nawet w torebce. Stanowią
świetną, zbilansowaną przekąskę. Ten 30-gramowy batonik zaspokaja głód, w zdrowy i smaczny sposób. W porównaniu z
innymi tego typu batonikami smakuje bardzo dobrze. Stanowi mieszankę zbóż,
owoców i jogurtu dodatkowo wzbogacone izolatami białka.
Batonik zawiera około 95kcal, jest idealnym potreningowym
łakociem - zawiera białko, węglowodany i błonnik. Dodaje energii i wspomaga regeneracje po
treningu.
AlmondButter(Masło Migdałowe) + PeanutButter (Masło Orzechowe) + CashewButter (Masło z OrzechówNerkowca) - Masła
orzechowe z Myprotein to nic innego jak zmiksowane orzechy. Nie posiadają w
swym składzie nic więcej i to jest w nich najlepsze! Masła są wspaniałym
dodatkiem do kanapek, przy czym są zdrowym źródłem białka oraz tłuszczy. Do testowania otrzymaliśmy 3 smaki: orzech
nerkowca, migdały i orzech arachidowy. Kolejność w jakiej je wymieniamy, nie
jest przypadkowa. Masło z orzechów nerkowca jest naszym ulubieńcem, co nie
oznacza, że pozostałe nam nie smakują. Wszystkie są wyśmienite! Smak i zapach
jest dokładnie taki jak orzechów. Zauważalne jest oddzielenie tłuszczu w postaci
oleju na powierzchni masła i jest to naturalna sprawa. Wystarczy zamieszać by ujednolicić
konsystencje. Jak już wspomnieliśmy, masło jest pyszne w smaku, jednak polecamy
popijać je czymś (nam najbardziej smakuje z mlekiem), aby ułatwić przeżuwanie.
Cocon Pure
(Olej Kokosowy) – dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym, olej
kokosowy możemy zastosować zarówno w kuchni jak i w pielęgnacji ciała.
Olej posiada piękny
kokosowy aromat, który podczas otwarcia pojemnika jest wyczuwalny. Pozostawia delikatny
kokosowy posmak w przyrządzanych potrawach. Olej ten jest bardzo wydajny. Do
usmażenia mięsa na patelni wystarczy jego niewielka ilość. Kokos nie dominuje
smaku przyrządzonych potraw, ale tworzy pyszne połączenie, zarówno w daniach
mięsnych jak i tych na słodko.
W pielęgnacji ciała
olej kokosowy możemy stosować do nawilżenia i regeneracji włosów, ciała, a
nawet ust !
Antarctic Krill Oil (Olej z Kryla Antarktycznego) - O pozytywnym wpływie kwasów omega-3 na serce i układ
krwionośny nie trzeba dziś nikogo przekonywać. Olej z kryla to niezwykle bogate
źródło kwasów omega. Nie są to jednak klasyczne związki spotykane w oleju
rybim. W przypadku standardowych olejów z ryb, kwasy omega-3 występują w
postaci trójglicerydów lub etyloestrów. W oleju z kryla, kwasy omega-3 są w
postaci fosfolipidów, które są niezbędnymi elementami strukturalnymi każdej
żywej komórki i wchodzą w skład błon komórkowych.